(untitled) (Eureka Journal of Health Sciences & Medical Innovation, 2026)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda xotin-qizlar salomatligini muhofaza qilish davlat siyosatining ustuvor yoʻnalishi sifatida yoritilgan. Ayollar salomatligini mustahkamlashga qaratilgan islohotlar, onalik va bolalikni muhofaza qilish tizimi, reproduktiv salomatlikni taʼminlash hamda tibbiy xizmatlar sifatini oshirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, xotin-qizlarning jismoniy va ruhiy sogʻligini asrash jamiyat taraqqiyoti va sogʻlom avlodni shakllantirishdagi muhim omil ekani asoslab berilgan.