(untitled) (Eureka Journal of Health Sciences & Medical Innovation, 2026)
Mazkur maqolada Ikkinchi jahon urushi yillarida O‘zbekiston, xususan viloyatlar kesimida ayollarning urushdagi ishtiroki yoritilgan. Ayollarning ko‘ngilli ravishda frontga ketishi, front ortida ishlab chiqarish, qishloq xo‘jaligi, ta’lim va harbiy tayyorgarlik sohalaridagi faoliyati tarixiy-statistik manbalar asosida tahlil qilingan. Maqolada o‘zbek ayollarining jasorati, matonati, Vatanga sadoqati va g‘alabaga qo‘shgan beqiyos hissasi ochib berilgan. Shuningdek, urush yillarida ayollarning jamiyat hayotidagi o‘rni va ularning fidoyiligi muhim tarixiy omil sifatida baholanadi.